≡ Menu

Benetke

Benetke so mesto, katero pravzaprav ne potrebuje veliko predstavljanja, saj ga redko kdo ne pozna. Zametki mesta segajo v 5. stoletje, ko so se na neobljuden močvirnat svet današnje beneške lagune priselili begunci iz mesta Oglej (današnja Aquileia).

Skozi celoten srednji vek so se Benetke izoblikovale v trgovsko in pomorsko velesilo, saj so obvladovale pomembne pomorske poti in se povezale z deželami iz daljnega vzhoda.

Danes so Benetke predvsem ena največjih italijanskih turističnih destinacij s povprečno 50.000 obiskovalcev na dan, kateri občudujejo Markov trg z istoimensko baziliko ali pa z gondolami ležerno občudujejo Canal Grande, most Rialto in druge znamenitosti.

Hoteli v Benetkah

Veliko število obiskovalcev pomeni tudi večje število nastanitvenih možnosti.

V središču Benetk, nedaleč od trga Sv. Marka se nahajata zanimiva in cenovno ugodna hotela Anastasia *** in Violino d’Oro ***, v predelu Castello hotel Sant’ Antonin s čudovitim vrtom in interierom iz 16. Stoletja, na odlični lokaciji ob Canalu Grande z razgledom na čudovit most Rialto pa ne spreglejte hotela Ovidius ***, primernega za romantičen oddih ali poslovno potovanje.

Druga mesta v Italiji.