≡ Menu

Milano

Milano nesporno velja za eno izmed svetovnih prestolnic, kar se tiče sveta mode. Pa Milano res definira samo modna pista in rdeča preproga?

Milano je drugo največje italijansko mesto ter finančno, gospodarsko, trgovsko in kulturno središče, nekateri pa ga smatrajo za drugo prestolnico Italije, kjer najdemo sedeže borze in največjih italijanskih bank ter številne industrijske koncerne, predvsem iz področja avtomobilske in modne industrije.

Hoteli v Milanu

Milano je ena izmed večjih kozmopolitanskih metropol in takšna je tudi ponudba prenočišč.

V središču mesta najdete poleg hotelov tudi veliko zasebnih apartmajev, če pa želite preizkusiti raznoliko kulinarično ponudbo, pa je na voljo več deset prenočišč z bogatim zajtrkom. V bližini glavne železniške postaje ne zgrešite hotela Mytos ***, kateri vas lahko prepriča z okusno notranjo opremo in odlično kulinariko za ugodno ceno, prijeten hotel Metrò *** se nahaja v bližini sejmišča in nakupovalnih središč, v neposredni bližini operne hiše Scala pa se nahaja odličen hotel Star ***.

Dodatno ponudbo najdete na Hoteli v Milanu.

Med največje milanske znamenitosti štejemo svetovno znano operno hišo La Scala, milansko katedralo (četrto največjo katedralo na svetu), nakupovalna galerija Vittorio Emmanuele II. ter milanski parki.

Druga mesta v Italiji.