≡ Menu

Ste tudi vi eden izmed tistih, ki bi radi obiskali Cinque terre. 4 ribiške vasice so ene izmed najbolj popularnih krajev v Italiji in zelo fotogenične, tako da jih vidimo na številnih fotografijah Italije.

Na izlet v Cinque terre se lahko odpravite organizirano ali pa v samostojni režiji. Če bi se raje odpravili v sklopu turistične agencije, lahko najdete spodaj več informacij.

Več informacij o izletu

Izlet v Cinque terre je tudi zelo lepo darilo. Je ugoden, tako da ga lahko podarimo ob različnih ugodnostih. Potrebno je asmo eno spanje, tako da naj ne bi bilo problemov z dolgo odsotnostjo.

Seveda pa imate možnost, da Cinque terre obiščete tudi v lastni režiji in uživate ob pogledu na čudovite vasice. Za različne oblike prenočišč lahko preverite preko strani hoteli v Italiji in si ogledate kakšne so možnosti. Odvisno pa je tudi od teg ali bi se odpravili ogledati samo ta kraj ali pa bi se odpravili na daljši izlet po Italiji.

V primeru ogleda samo tega, je organiziran prevoz cenejša rešitev. Zraven prevoza in prenočišča pa dobite v tem paketu tudi vožnjo z ladjico in vlakom.

V kolikor še niste bili v Rimu in Vatikanu, zamujate res odličen izlet. V Rimu lahko vidite veliko zgodovine in sodobne Italije, tako da se vam res izplača videti vse skupaj. Tudi nad Vatikanom boste navdušeni.

Najbolj enostaven način za obisk Rima in Vatikana je z avtobusom in vodenim ogledom. V kolikor bi želeli nekaj takega, lahko preko spodnje povezave najdete dodatne informacije in ceno.

  Obiščite Rim - preverite ceno

V tej ponudbi je vključena nočitev v Rimu s polpenzionom, avtobusni prevoz in nekaj drugih stroškov, ki bi na sameme potovanju nastali.  Prav tako je vključeno spremstvo in zunanji ogledi po programu.

To je tudi najnižja cena za izlet v Rim, saj bi samo potni stroški do Rima in nazaj nanesli več.

Mi smo bili v Rimu nazadnje v tem letu in nas je ponovno očaral. Sicer smo bili v lastni režiji in je bilo zelo enostavno. Rezervirali smo si prenočišče, ki si ga lahko s pomočjo iskalnika na desni strani oz. nekaj predlogov pa najdete tudi na strani hoteli v Rimu.

Zelo nas je navdušil tudi Vatikan, bazilika Sv. Petra in vatikanski muzeji, ki so res nekaj posebnega. V neposrednji bližini Vatikana smo jedli tudi najboljšo pico do sedaj, vendar o tem mogoče kdaj drugič.

Za vse ljubitelje smučanja smo na stran dodali tudi stran o smučanju v Italiji.

Italija ponuja številna odlična smučišča in če ste tudi vi eden izmed tistih, ki radi smučate, si oglejte stran Smučanje za več informacij.

Spodaj pa še samo en kratek video o smučanju v Livignu v Italiji.

Oglejte si lepote Italije.

Italija je država, ki jo Slovenci pogosto obiščemo. V Italiji najdemo veliko znamenitosti in prelepih krajev, tako da je odlična izbira za izlet in kratko potovanje, seveda pa se lahko tja odpravite bolj resno in tam preživite več tednov.

Iz Italije najdete tudi veliko poceni letalskih kart v druge države, tako da se tudi iz tega vidika lahko odpravimo tja in na strani bomo spremljali tudi letalske karte po Italiji in druge stvari povezane z njimi.

Seveda pa če se odpravimo v Italijo, potrebujemo tudi hotel ali hostel. Z iskalnikom različnih prenočišč boste lahko preverite najcenejše hotele, ki so tam na voljo, tako si boste pot lahko organizirali zelo enostavno.

Za samostojno potovanje najdete tudi različne turistične vodnike za Italijo, ki jih bomo prav tako predstavili na strani.

Nekaj najbolj popularnih krajev v Italiji je: Rim, Benetke, Verona, Firence, Milano ter pokrajine Sicilija, Toskana, Dolomiti in Kalabrija.