≡ Menu

Rim – znamenitosti, prenočišča in info

Glavno mesto Italije, katero v svojem središču gosti tudi najmanjšo državo na svetu in sedež katoliške cerkve, Vatikan, pravzaprav ne potrebuje veliko predstavljanja, saj naj bi o njemu vedeli že praktično vse.

Mesto, katero se razprostira na sedmerih gričih in skozi katerega se leno vije reka Tibera, je skozi zgodovino dosegalo mnoge vzpone in padce, različne oblike vodenja ter bilo priča neštetih spletk in intrig, spočetka glede vodenja rimskega imperija, kasneje pa glede vodenja Vatikana in cerkve.

Danes je Rim živahno mesto, politično središče in predvsem magnet za milijone turistov, saj na vsakem koraku nudi to ali ono znamenitost iz različnih obdobij zgodovine, od antike do poznega srednjega veka.

Hoteli v Rimu

Med več kot 4000 nastanitvenimi ponudbami poiskati pravšnjo zna biti problem, zato pa vam nudimo nekaj zanimivih namigov. V bližini »Španskih stopnic« se nahaja majhen a odličen hotel Condotti ***, v bližini letališča Ciampino pa obiščite odličen hotel Picollo Borgo ***, kateri nudi zeleno okolico in zunanji bazen, v bližini trga Sv. Petra pa se nahaja hotel Residence Vatican Suites ***, kateri nudi apartmaje z samostojno pripravo obrokov.

Dodatne predloge najdete na Hoteli v Rimu.

Drugi kraji v Italiji.

rim