≡ Menu

Smučanje v Italiji

Italija in smučanje sta zagotovo besedi, ki sodita skupaj. Na eni strani ima Italija odlična smučišča, ki so zelo poznana tudi med Slovenci, saj tja redno zahajamo in jih dobro poznamo.

Na drugi strani pa se veliko tekem svetovnega pokala v smučanju odvija prav v Italiji, tako da tudi tisti, ki ne smučajo v tujini, poznajo številna smučarska središča v Italiji, kot so Val Gardena, Bormio, Alta Badia in drugi.

Prenočišča na italijanskih smučiščih

Glede na to, da je večina smučšč v Italiji oddaljenih več ur vožnje, se tja običajno odpravimo za več dni. V tem primeru potrebujemo kakšno prenočišče, ki je čim bližje smučišču, da lahko ta čas kar najbolje izkoristimo za smuko.

Cene hotelskih sob in apartmajev lahko preverite preko spodnjega iskalnika, tako da vpišete smučišče v Italiji, kamor bi se želeli odpraviti.

Booking.com
Preverite ponudbo, ki je na voljo, cene in druge podrobnosti. Prenočišče v bližini italijanskih smučišč lahko rezervirate preko spleta zelo enostavno.

Dodatne informacije o smučiščih najdete tudi na strani Smučanje.si, kjer na Smučanje v Italiji najdete kratek opis nekaterih smučišč, spremljajo pa tudi akcije in ugodno ponudbe za smučanje v Italiji in drugih državah.

Video – smučanje v Italiji