≡ Menu

Sicilija

Sicilija je največji sredozemski otok, kateri se nahaja na jugu t.i. italijanskega škornja. S celino je povezana z ladijskimi in trajektnimi povezavami med mestom Messina na otoku in Reggio Calabria ali Villa San Giovanni. Sicilja s svojim mediteranskim podnebjem nudi odlične pogoje za celoletni turizem, ker pa je bila dolgoletna grška kolonija, najdemo na otoku ogromno ostankov grške antične arhitekture, katera se povezuje z naravnimi znamenitostmi, med katerimi pa seveda izstopa 3.350m visoka gora Etna, največji delujoč vulkan v Evropi, na katerega se da tudi povzpeti.

Glavno in največje mesto Sicilije je Palermo, ostala znana mesta pa so Catania, Messina, Agrigento, Sirakuze in Trapani, največjo čarobnost pa dajejo majhne vasice.

Hoteli na Siciliji

Na čudoviti lokaciji z razgledom na morje se v mestu Taormina nahaja manjši hotel La Pensione Svizzera, kateri ob ugodni ceni ne skopari z raznimi uslugami. Le nekaj minut vožnje iz Catanie se nahaja čudovit družinski hotel Lachea ***, kateri za zmerno ceno razvaja s sicilijansko kulinariko in odličnimi domačimi vini, če pa vas zanima pohod na Etno, pa predlagamo hotel Etna *** v manjšem kraju Giarre v bližini Catanie.

Druge regije in pokrajine v Italiji.